keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Vaihtoehtoisia sijoituskohteita etsimässä

Vaikka olen toistaiseksi pysynyt osakesijoittamisen parissa, pidän jatkuvasti silmät ja korvat auki myös muille mielenkiintoisille sijoituskohteille. Sijoitusasuntoa olen harkinnut jo useamman vuoden, mutta kiinteistösijoittamiseni on toistaiseksi rajoittunut REIT-yhtiöihin ja muihin kiinteistöalan yrityksiin lähinnä ko. sijoitusmuodon vaivattomuuden takia. Asuntosijoittaminen kun on paljon konkreettisempaa monellakin tapaa ja vaatii vaivannäköä hieman enemmän. Toisaalta omalla toiminnalla on mahdollisuus vaikuttaa merkittävästi tuleviin tuottoihin. Ehkä tätäkin tulee jossain vaiheessa kokeiltua.

Tämä sijoituslaji ei sinällään eroa merkittävästi varsinaisesta osakesijoittamisesta, mutta päädyin lopulta tekemään muutaman tuhannen euron sijoituksen Lainasto Oy:n etuoikeutettuja osakkeisiin, joille maksetaan kuukausittain kiinteää osinkoa seuraavasti: 3 % kun sijoitusaika on ollut vähintään 3 kk, 5 % kun sijoitusaika 3-6 kk, 7 % kun sijoitusaika vähintään 6 kk. Korkeampi tuottoprosentti maksetaan takautuvasti aina edellä mainittujen sijoitusaikojen täytyttyä, joten tuolle 6 kuukauden sijoitukselle saa alusta asti 7 % tuoton, kun pitää sijoituksen sisällä sen 6 kk.

Lainasto Oy käyttää Korkeatuottoinen.fi – palvelussa tehdyt sijoitukset kuluttaja- ja yritysluottotoimintansa kasvattamiseen. Kyseessä on siis sijoitus listaamattomaan yhtiöön, jossa yhtiön raportointivelvoitteet eivät ole samaa luokkaa kuin pörssiyhtiöllä. Lainasto Oy:n sivuilla on kuitenkin varsin kiitettävästi julkaistu yhtiön kvartaaliraportteja, joista voi seurata liiketoiminnan kannattavuutta. Tällä hetkellä luvut näyttivät mielestäni sen verran hyviltä, että lähdin tätä hommaa kokeilemaan. Sijoituksen voi koska tahansa lunastaa takaisin, toki sillä edellytyksellä että firma on vielä pystyssä. Listaamattomalla yhtiöllä on myös se etu, että verotus on huomattavasti kevyempää kuin pörssiyhtiön kohdalla; osingosta 25 % on veronalaista pääomatuloa ja 75 % verovapaata tuloa.

2 kommenttia :

  1. Itellä sijoituksia tuottoa.fi ja korkeatuottoinen.fi jo useamman vuoden. Tähän asti homma sujunut ok.

    VastaaPoista