Kirjoittajasta

Olen 29-vuotias juristi ja aktiivinen yksityissijoittaja. Blogissa käsittelen sijoittamista eri muodoissaan. Tarkoitus on tarjota lukijoille itse vuosien varrella opiskelemaani ja kokemaani tietoa asian tiimoilta.

Kiinnostuin sijoittamisesta noin 4 vuotta sitten, kun olin ollut muutaman vuoden työelämässä ja hieman ylimääräistä rahaa oli kertynyt sukanvarteen. Olen opiskeluajoista lähtien säästänyt rahaa ASP-tililleni ja sekin oli täyttynyt rajaansa asti. Tuolloin ei omistusasunnon ostaminen vielä ollut ajankohtainen, joten päätin että jokin järkevä paikka täytyisi säästöille keksiä pankkitilin sijaan. Ensimmäinen hankintani oli könttä pankin rahasto-osuuksia. Tässä vaiheessa aloin perehtyä rahasto- ja osakesijoittamiseen. Pian tämän jälkeen myin nuo rahasto-osuuteni pois ja siirsin rahat avaamalleni Nordnetin arvo-osuustilille.

Tällä hetkellä sijoitan korkean osinkotuoton yhtiöihin pohjoismaissa sekä USA:ssa. Pohjoismaisten osakkeiden hankintaan käytän Nordnetiä ja USA:n osakkeisiin Degiroa. Tavoitteenani on tehdä pitkäaikaisia sijoituksia, jotka tuottavat minulle säännöllistä kassavirtaa. Ostokriteerinäni yhtiöiden kohdalla on jokavuotinen osinko (joka on mieluiten vuosittain kasvanut) ja jonka tuotto on vähintään 4 %. Rahastoihinkin olen aikaisemmin sijoittanut, mutta olen toistaiseksi kokenut kyseisen sijoitusmuodon itselleni liian passiivisena.


Tervetuloa blogini pariin :)


Yhteydenotot: ikisijoittaja@gmail.com